E-Ticaret Nasıl Yapılır?

E-ticaret nasıl yapılır? Sorusunun cevabı tercih edeceğiniz yöntemlere göre değişir. Önünüzde; bir e-ticaret sitesi kurmaktan pazaryerlerinde satış yapmaya, sosyal medyadan stoksuz e-ticarete kadar geniş bir seçenek yelpazesi vardır.

E-ticaret nasıl yapılır? Sorusunun cevabı tercih edeceğiniz yöntemlere göre değişir. Önünüzde; bir e-ticaret sitesi kurmaktan pazaryerlerinde satış yapmaya, sosyal medyadan stoksuz e-ticarete kadar geniş bir seçenek yelpazesi vardır.

Kendi markanızı oluşturmayı hedefliyor ve herhangi bir yere komisyon ödemesi yapmak istemiyorsanız e-ticaret web sitesine ihtiyaç duyacaksınız. Bu aşamada karşınıza hazır ve özel e-ticaret paketleri çıkacaktır. Bu baş döndürücü çeşitlilikte kaybolup gitmeden, e-ticarete doğru ve hızlı bir başlangıç yapmak için danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tasarım, yazılım, SEO ve diğer dijital hizmetleri de yine ajansımız bünyesinde bulabilirsiniz.

 

 

E-Ticarete Nasıl Başlanır?

Hedef Kitlenizi Tespit Edin E-ticaret aşamaları içinde en önemli olanlardan biri hedef kitleyi belirlemektir. Hizmetlerinizi, ürünlerinizi kime sunacaksınız? İşte hedef kitle, bu sorunun cevabıdır.

Doğru hedef kitleyi belirlemeden doğru adımlar atmanız imkânsızdır. Bu süreçte kullanıcı davranış, Pazar / sektör ve rakip analizi yapmalısınız.

Hedef kitlenizi; yaş aralığı, demografik veriler, cinsiyet ve benzeri metriklerden yola çıkarak belirleyebilirsiniz. Böylelikle tanıtım ve reklam çalışmalarında o kitleyi hedefleyerek faaliyetlerinizden aldığınız verimi artırır, daha fazla insana ve satış hacmine ulaşırsınız.

  • Tedarikçi ile Anlaşma Yapın

    Hangi ürünleri satacağınıza karar verdikten sonra güvenilir, profesyonel bir tedarikçi bulmalısınız. Stoksuz ve stoklu satış gerçekleştirecek işletmelerin anlaşma sağlayacağı tedarikçiler farklıdır.

    Stoklu satış yapanlar ihtiyaç duyduğu ürünleri çoğunlukla distribütörlerden alır. Stoksuz satışı tercih edenler ise ürün çeşitliliği fazla, bayilik ücreti az işletmeleri seçer.

  • Ödeme Yöntemlerini Belirleyin

    Tahsilat için kullanabileceğiniz pek çok ödeme yöntemi mevcuttur. Sanal POS, EFT / havale, dijital cüzdan, mobil ödeme, kapıda ödeme, kredi kartı veya banka kartıyla ödeme bunlardan bazılarıdır.

    Yapılacak anlaşmalar tercih edilen ödeme yöntemleri doğrultusunda farklılaşır. Bundan dolayı ödeme yöntemlerinin belirlenmesi e-ticaret aşamaları içinde öncelikli olanlardan biridir.

  • Mağazanızın İsmini Belirleyin ve Uygun Bir Alan Adı Satın Alın

    Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi online mağazanız olan e-ticaret sitenizde sergileyeceksiniz. Bu platformu kurabilmek için her şeyden evvel bir domain yani alan adı edinmeniz gerekir.

    Markalaşma potansiyeli olan, akılda kalıcı, kısa ve öz bir isim seçmeye özen göstermelisiniz. Alan adının kolay telâfuz edilmesi, o isme kayıtlı sosyal medya hesaplarının olup olmaması da son derece önemlidir.

  • Hosting ve Diğer Gereklilikleri Yerine Getirin

    E-ticaret nasıl yapılır? Diye düşünenler için asıl maraton bundan sonra başlayacaktır. Sitenizi barındırabilmeniz için güvenli, yüksek performanslı, hızlı bir hosting seçmeniz lâzımdır.Sonraki aşama; sitenizin tasarımsal, yazılımsal ve içeriksel açıdan düzenlenmesidir. Bunu yaparken sitenizin satış odaklı olmasına özen göstermelisiniz. Böylelikle hedef kitlenizi kolayca etkileyebilir ve onları alışveriş yapmaya teşvik edebilirsiniz.

 

 

Satış odaklı bir e-ticaret sitesinde olması gerekenler anahatlarıyla şunlardır:

  • SEO ve mobil uyumluluk
  • Yüksek hız
  • Banner ve Slider alanları başta olmak üzere eksiksiz bir tasarım düzeni
  • Temiz kod yapısı
  • Özgün, kaliteli, bilgilendirici, sektörel içerikler
  • Ürün resimleri, açıklamaları ve gerekiyorsa videolar
  • Call to action butonları
  • İletişim, hakkımızda, üyelik sözleşmesi, kullanım koşulları, mesafeli satış sözleşmesi, aydınlatma metni, gizlilik şartları gibi kurumsal sayfalar

 

 

E-Ticaret Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Sosyal medyayı aktif olarak kullanın.
  • Rakiplerinizin neler yaptığını inceleyin ve bu doğrultuda yeni stratejiler geliştirin.
  • Sektörünüzdeki gelişmeleri yakından takip edin.
  • İndirimler, çekilişler, kampanyalar, hediye çekleri ve bunun gibi uygulamalarla müşterilerinizi cezbedin.
  • Arama motoru ve sosyal medya reklamlarının gücünden yararlanın. SMS ile pazarlama ve e-mail pazarlaması gibi yöntemleri de kullanın.
  • Marka tanımlama çalışmaları , marka konumlandırma, marka değeri ve farkındalığı meydana getirme gibi süreçler için profesyonel destek alın.

Hepsini ve daha fazlasını en doğru ve etkili şekilde gerçekleştirmek için tercihinizi Yazılım Ajansı’tan yana kullanabilir, projelerinizi emin ellere emanet ederek hayallerinizi büyük başarılara dönüştürebilirsiniz

Whatsapp Destek Hattı Çevrim İçi

Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?